Mesec egipatske kulture u Srbiji

Mesec egipatske kulture u Srbiji

Izvor: Blic, FOTO: JUGOSLOVENSKA KINOTEKA / PROMO

Amabasada Egipta u Beogradu organizuje tokom jula „Mesec egipatske kulture u Srbiji“ povodom 110 godina od uspostavljanja dipolomatskih odnosa izmedji Egipta i Srbije.

Manifestacija će trajati do kraja jula, a obuhvatiće „Nedelju egipatskog filma“ u Jugoslovenskoj kinoteci, zatim skup „Eguptologija za sve: Mapiranje drevne egipatske civilizacije u Srbiji“ 12. jula u Narodnom muzeju u Beogradu, kao i izložbu arhivskih dokumenata koja će biti otvorena 19. jula u Narodnoj skupštini, a koja se priredjuje u saradnji sa arhivima Srbije i Jugoslavije.

Vrhunac „Meseca egipatske kulture“ biće serija izvodjenja plesne predstave „Blue Elephant“ Egipatske opere, čiji će ansambl nastupiti 27. jula u Narodnom pozorištu u Beogradu povodom Nacionalnog dana Egipta, zatim 29. jula u Dečjem kulturnom centru u Beogradu i 31. jula u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Ambasador Egipta u Srbiji Amr Alguvejli naglašava da je Mesec egipatske kulture rezultat uspešne saradnje sa Narodnom skupštinom Srbije, Ministarstvaom kulture i informisanja, Sekretarijatom za kulturu grada Beograda, Vladom Vojvodine i ustanovama kulture u Beogradu i Novom Sadu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 − 3 =