Kako su građene piramide

Kako su građene piramide

Kako su građene piramide

Izvor: National Geographic

Naučnici sve bliži razumevanju načina na koji su piramide građene.

Naučnici Fondacije FOM u saradnju sa Univerzitetom u Amsterdamu su možda rešili jednu od najvećih misterija koje okružuju način na koji su drevni Egipćani uspeli da sagrade piramide bez savremene tehnologije i opreme.

Prema rezultatima istraživanja, drevni graditelji piramida su vukli velike i teške kamene blokove preko mokrog pustinjskog peska, kako bi se smanjilo trenje.

One thought on “Kako su građene piramide

 1. To nije nauka – ti „naučnici“ rade u službi krupnog kapitala a evo i razloga ZAŠTO:

  1) Jesu li ti naučnici POKUŠALI da vuku 2 tone teške kamenčine po tom mokrom pijesku?

  2) I dobro, čak i da su uspjeli tako da izvuku i izdignu na visinu tako teške kamene blokove ali kako su mogli da ga onako precizno izrezbare? I sa današnjom najsavremenijom tehnologijom sječenja kamena ne može se postići onakva PRECIZNOST. Graditelji su ostavili uzorke izvanrednih rezova na kamenim blokovima koji se nalaze u neposrednoj blizini piramida.

  3) Kako su mogli ISPLANIRATI uklapanje 2 miliona kamenih blokova (različitih oblika i dimenzija) bez nekog naprednog softvera? Zamislite da vi treba da gradite tako grandiozno djelo i da zelite da ga izradite od tolikog broja dijelova. Probajte sa 2 miliona Lego figurica, ne moraju to biti veliki kameni blokovi baš, pa ćete vidjeti da je to veoma složen poduhvat.

  4) Kad sve to uzmemo u obzir, zašto nam ne kažu kakva je prava svrha takve građevine? Ja ću vam reći da je tu mnoštvo i da su piramide između ostalog i postrojenja za proizvodnju ENERGIJE.

  Znam da nećete objaviti ali ipak sam napisao. Ako pak objavite, veliko vam HVALA.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × three =