Alexandria i Beli Mediteran, Vaše sledeće veliko iskustvo

Jedna od velikih sakrivenih tajni Egipta je Alexandria (Aleksandrija) , glavni grad Belog Mediterana, smešten između prelepog plavog neba i besprekornih plaža. U neposrednoj blizini se nalaze živopisni morski gradovi Rosetta i Marsa Matrouh kao i neka potpuno nova odmarališta kao sto su Porto Marina i Almaza zaliv.

Ono što Alexandria pre svega nudi, jeste šansa da doživite jedinstveno iskustvo, koje ćete poneti sa sobom i uvek ga se sećati, prica koju ćete poželeti da ponovite vašoj porodici i svim vašim prijateljima.

Ovde postoji kultura, istorija, more i atrakcije velikog i uticajnog grada. Ako ste od onih koji traže odmor koji pruža ogromni broj alternativa, kao što je poseta najvećoj biblioteci, istraživanje drevnih Rimskih katakombi, ronjenje , plaže Mars Matrouh, ovo je pravo mesto za Vas.

Alexandria ima svoju klimu, leti je savršeno uz blagi povetarac, a zimi hladnije. Ima svoj narod, koji je od početka vremena pod uticajem celokupnog čovečanstva.

To je Mediteran, da potvrdimo, sa svojom posebnošću i pre svega prelepim karakterom.

Grad prijateljski nastrojen, gostoprimljiv i od veoma velikog istorijskog značaja.

Za one koji žele da vide sve u Egiptu, mogućnost je da tročasovno putuju vozom do Kaira ili da za približni vremenski period stignu sopstvenim vozilom. Kairo služi kao polazna tačka prema svim drugim destinacijama u Egiptu. Možete uzeti voz sa spavaonicama iz Kaira za Luxor. Kao alternativa pruža Vam se i letenje avionom, sa aerodroma u Alexandriji za Luxor, Aswan i Sharm al Sheikh preko Kaira, gde do istih destinacija stižete za sat vremena letenjem.

Fotografije preuzete sa sajta http://www.egypt.travel/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × three =