taba egipat pharaoh island

Taba

Taba

Taba  u poslednjih nekoliko godina dobija epitet ekskluzivnog letovališta i predstavlja novootkrivenu destinaciju Egipta, koja sve više intersuje Srpskog turistu. Ima vrlo zanimljivu lokaciju na Sinajskom poluostrvu, jer se nalazi na tromedji izmedju Egipta, Izraela i Jordana. Samo poluostrvo Sinaj spaja dva kontineta Afriku i Aziju.Granični prelaz sa Izraelom se nalazi u neposrednoj blizini i udaljen je 19 km, tako da ovo najsevernije letovalište Egipta, dosta posećuju turisti iz susednog Izraela.

Pored prelepih peščanih plaža, prozirnog tirkiznog mora, veličanstvenih koralnih grebena, Taba nudi obilje novih lokaliteta, koji su vrlo atraktivni. Mesto je prepuno laguna i malih uvala koje su idealne za savršeno gnjuranje i ronjenje.

taba egipat eygipt.1
luksuzni hoteli u Tabi

Glavna atrakcija je ostrvo Faraona na kojem se nalazi skoro renovirana veličanstvena Salah El Din tvrđava. Druga glavna atrakcija je pravoslavni manstir Svete Katarine na Sinaji, koji treba obavezno posetiti.

Za sve one koji su avanturističkog duha, na 50 km južno od grada se nalazi čudo prirode “Cloured” kanjon, koje predstavlja pravu atrakciju sa raznolikošću boja koje ima u sebi. Na samo 15 km od Tabe se nalazi i čuveni “The Fjord”, strogo zaštićen zaliv, sa jedinstvenim koralnim grebenima i pejzažima koji vas neće ostaviti ravnodušnim. U neposrednoj blizini, visoko na liticama, sa neverovatnim pogledom na Aqaba zaliv, se nalazi zamak Zaman – vlasništvo vizionara Hany Rushdy. Zamak je osmišljen do najsitnijih detalja i vrlo luksuzno opremljen.

U poslednjih par godina naše turističke agencije su počele da rade aranžmane i za ovu lokaciju.U Tabi su vam na raspolaganju hoteli od 5 zvezdica kao i oni skromniji, sa vrlo pristupačnim cenama, s obzirom na kvalitet usluga koji nude. Duž obale se nalazi velika peščana plaža, gde se nalaze zaštićeni koralni sprudovi. Potrebno je da se odmaknete nekih 100 metara od obale da bi uživali u svom kupanju u moru, gde ćete biti okruženi raznobojnim ribicama. Mnogim turistima ovakav ulazak u vodu ne odgovara, ali čitavo ovo područje je nacionalni park, i pontonski ulaz u vodu je neizbežan.

zamak zaman taba egipat sinaja
cuvena Zaman tvrdjava

Ono što je najinteresantnije, pogotovo stranim turistima, su izleti iz Tabe za Jerusalim i Petru u Jordanu. Reč je o vrlo skupim izletima koji u proseku košaju oko 200 eur. Oba izleta počinju u ranim jutarnjim satima, gde organizator dolazi po vas u vaš hotel i vraća vas kasno uveče. Postoji mogućnost da sve sprovediete u sopstvenoj režiji i da uštedite pare, ali treba voditi računa o vizama, i vremenu koje vam je potrebno da sve to organizujete. Za odlazak u Izrael, u sopstvenoj režiji, savetujemo vam da vizu izvadite u Beogradu. Od 2010 ulazak u Petru je drastično poskupeo, pogotovo za turiste koji obilaze lokalitet u jednom danu bez noćenja.

 Taba je vrlo kvalitetna destinacija, čija se ekspanzija tek očekuje u budućnosti.

Taba_sinaja _Hyatt_
Hyatt resort U Tabi
icon-car.png
Taba

loading map - please wait...

Taba 29.492568, 34.894903 Taba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 × two =