Aleksandrija -Trag Kleopatre i Aleksandra Velikog

Kleopatra je živela i umrla na Belom Mediteranu, za života osvojila je srca dvojice najmoćnijih muskaraca na svetu, Julija Cezara i Marka Antonija. Kraljica Egipta imala je svoj dvor ’Cleopatra’s palace’ koji se nalazio u Alexandriji, bio je to njen mauzolej. Njeno omiljeno mesto za posetu je Paratonijum (Paraetonium) stari naziv za Marsa Matrouh. Ovde možete videti ruševine njene vile, iza stare Palate Guvernera. Kratkim putem duž obale naići ćete na kupatila napravljenih od kamena, gde se možete i okupati, a upravo su tu Kleopatra i Marko Antonije uživali u plivanju.

Stazom Alexandra Velikog

Vožnja Alexandrijom prati trasu Aleksandara Velikog, sa početkom od Faros ostrva i završetkom u Siwa Oasis. Aleksandar Veliki je osnovao ovde grad Aleksandriju , iz razloga jer je ostrvo Pharos pomenuto u Homerovom delu kao mesto koje je posetio Herkules, koji je bio Aleksandrov heroj. Svakako vredi posetiti ostrvo Faros, srediste same Alexandrijske luke.

Isto tako, možete uzeti auto ili terensko vozilo u pustinji Siwa i posetiti hram Oracle, gde je Aleksandar tražio savete. Pobrinite se da imate neko svoje pitanje da postavite na ovom izuzetnom mestu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + 19 =