24 sata u Aleksandriji

Nezaboravna iskustva doživećete kroz svoja putovanja, koja mogu zbog dugih poseta trajati intezivnih 24 sata, ili jednostavno zbog nečeg drugog – jedinstveno Vama, nečeg sto želite raditi, videti ili kupiti.

Počnite sa doručkom u hotelu Cecil, sa pogledom na veličanstvenu luku Aleksandrije. Vožnjom dvospratnim autobusom do Muzeja nakita uzivaćete u pogledu na dijamantske ukrase baštenskih alata bivših kraljeva. Nastavite obilazak odličnog Mahmoud Said muzeja savremene umetnosti, praćenog veličansvenom bibliotekom Aleksandrije.

Projurite duž Corniche, upravo zbog odličnog ribljeg ručka u Abu Qir, i popijte kafu u povratku u zadivljujućem Salamak hotelu u Montazeh Bay. Trebalo bi obići i Katakombe i Pompejev stub pre nego što krenete u nezaboravnu kupovinu u antičkom šoping predelu Attareen.

Uživajte u tradicionalnoj muzici u Opera House i večerajte u popularnom restoranu u mestu Bahari.

24 sata u antičkom svetu

Doručak u jednom od kafića u blizini Pompejevog stuba (Pompey’s Pillar).

Nakon toga posetite rimski amfiteatar (The Roman Amphitheatre), i Katakombe (Catacombs) pred odlazak iz Abu Sir, rimskoj lokaciji izvan Aleksandrije.

Takodje pruža Vam se prilika da posetite i St. Mena, Koptski Manastir (Coptic Monastery) koji se nalazi nekih 40km od grada. Povratak u Aleksandriju ruševinama na Canopus-u.

24 sata Sunca, mora i pustinje

Doručak na plaži u Corniche café-u koji gleda na čuvene plaže Aleksandrije.

Zatim pravo na istorijsku plažu El-Agami pre nego što krenete dublje na kopno i posetite El-Alamein i vidite neverovatna bojna polja i pokretna groblja savezničkih, nemačkih i italijanskih vojnika. Svratite u Muzej borbe, onda pravo u Marsa Matru sa njenim fantastčnim azurnim morem. Malo dalje bi mogli da odete na plivanje na Agiba plažu za koju se kaže da je najlepša na Severnoj obali Egipta.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five + sixteen =