el gouna iz vazduha

El Gouna Egipatska venecija

El Gouna je ekskluzivan resort koji se nalazi 25 km severno od Hurgade. Ovo mesto je lična i privatna kreacija porodice Sawiris koji je osmišljena i stvorena 1990. El Gouna je grad za sebe, namenjen turistima sa zahtevnijim prohtevima u potrazi za višim kvalitetom usluga. Tokom čitave godine turistička posećenost je preko 90% što je najbolji pokazatelj popularnosti ove destinacije.

Mesto je idealno za sportove na vodi gde su vam na raspolaganju ronjenje, jedrenje na dasci, kitesurfing, skijanje na vodi, parasailing, jedrenje…Postoje dve glavne plaže. Zeytuna beach koja se nalazi na sopstvenom ostrvu, kao i Mangroovy Beach. El Gouna je ispresecana sa mnoštvom kanala, koja je omogućila da mnoge kuće poseduju sopstveni deo plaže. Mreža kanala ulazi duboko u kopno, tako da je more svuda oko vas, a po kanalima se nalaze prelepi kameni mostovi, koji su atrakcija za sebe.el gouna hurgada egipat

El Gouna ima tri glavna centra koji predstavljaju srce grada. Prvi, centralni deo je pun prodavnica, restorana, kafića, drugi deo je trg Tamr Henna  a treći deo je ekskluzivna marina Abu Tig.

Postoji 18 hotela svih kategorija gde preovladjuju hoteli sa pet zvezdica. Mnogi od njih su dizajnirani od strane čuvenog američkog arhitekte Michael Gravesa. Trenutno je u blizini marine u izgradnji hotel sa 6 zvezdica.

El Gouna se može pohvaliti za odličnim terenima za golf koje su dizajnirali Gene Bates  i Karl Litten. Mnogi u El Gouni dolaze upravo zbog raznih turnira koji se ovde organizuju.

U El Gouni se nalazi totalno opremljena bolnica koja nudi stomatološke usluge, plastičnu hirurgiju, oftamološke usluge, pedijatriju  i opštu hirurgiju. U bolnici se nalazi intezivna nega sa delom za dekompresaciju koja se specijalizovala za eventualne udese tokom ronjenja i probleme sa disanjem.

El Gouna ima mali privatni aerodrom za charter letove.

el gouna hurgada egipat.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

three × two =